Co to je Shell & Core nemovitost?

Dispozice domu a její řešení je velmi důležitá stránka, když jako kupující vybíráte novou nemovitost. Každý z nás očekává a přeje si něco jiného. Někomu vyhovuje oddělená kuchyně od jídelny, někdo má naopak rád velké, otevřené prostory. Navrhnout nemovitost tak, aby vyhovovala většině poptávky je velmi těžké a právě proto v dnešní době začínají více a více vznikat nemovitosti právě jako Shell & Core.

Předchozí články

Přišli developeři na to, jak vyřešit rozdílná dispoziční přání klientů?

Na tuto myšlenku přivedly developery hlavně zkušenosti, které nabrali po letech praxe a tak začali nabízet Shell & Core nemovitosti, neboli nemovitosti v kolaudačním minimu. To znamená, že se začaly nabízet stavby těsně před dokončením hrubé stavby. Dům je díky tomu klientům nabízen bez jakýchkoli nevynucených příček a zdí. Ty jsou potě v domě vystaveny až dle přání klienta, který tak má možnost si místnosti sám rozvrhnout. Díky tomu, že si klient může realizovat vše dle svého uvážení, se může celý proces zkrátit, zjednodušit a také může být levnější.

Jak to tedy probíhá?

Spousta klientů se nespokojí s navrženým standardem a chtějí si dům přizpůsobit svým představám. Ať už dle svého vlastního uvážení, nebo například s nějakým architektem. Často bývá tento proces zdlouhavý, nákladný a občas se také již mění nebo odstraňují prvky, které již byly naprojektovány. Spousta z nich ale z nedostatku času nebo trpělivosti raději ustoupí od svého ideálu.

Hledají poté firmy, které jim dispozice upraví dle přání a z toho mohou vznikat následné prodlevy, problémy a čekání na dokončení toho, co si přejete.

A právě proto ve světě prodeje Shell & Core nemovitostí již fungují poměrně běžně. I proto si tuto myšlenku začínají osvojovat již i stavební firmy a developeři v České republice. A to hlavně z toho důvodu, aby si mohli na konci celého procesu říct „Prodali jsme jim bydlení, které si opravdu přáli!“

Najdete mě na sítích!