ZAJÍMAVOSTI NEJEN ZE SVĚTA REALIT

Rozvoj prostředí a zeleně v Brně

Velmi příjemné prostředí a spousta zeleně za poslední dobu vzniká hlavně v centru Brna. Jaký to má užitek a co jsou hlavní důvody? Proč Brno tolik toto podporuje a jak tomu například můžete pomoct i vy?

více info »

Krátkodobé pronájmy: Výhody a nevýhody

V dnešní době je stále důležitější snižovat ekologickou stopu našich domovů. Ekologické bydlení nejen pomáhá chránit životní prostředí, ale také může výrazně snížit provozní náklady. Zde jsou některé tipy, jak můžete udělat váš domov zelenější:

více info »

Jak prodat nemovitost s více vlastníky?

Prodej nemovitosti může být komplikovaným procesem, a to zejména v případě, že nemovitost patří více vlastníkům. Tato situace často nastává u rodinných domů, bytových komplexů nebo pozemků vlastněných více lidmi, například v dědictví. V následujícím článku se pokusím vám co nejvíce přiblížit, jak probíhá prodej nemovitosti s více vlastníky a jaká mohou být rizika s tím spojená.

více info »

Rodinný dům v Rajhradicích 6+2 (2x 3+1)

Rodinný dům, který nabízí 2 bytové jednotky o dispozici 3+1, s možností využít jeden byt a druhý pronajmout nebo využít pro rodinné příslušníky. K domu patří prostorná zahrada s venkovním posezením a grilem, kde můžete trávit příjemné letní večery. Dům prošel v roce 2010 rekonstrukcí, při které byl dům zateplen a byly vyměněna okna za plastová.

více info »

Co dělat, když nájemník neplatí?

Nájemník, který řádně neplatí, bude určitě výzvou, která může vyžadovat trpělivost, znalost právního prostředí a profesionální přístup k jednotlivým krokům. Celá situace se může zdát jednoduchá, přece jenom nemovitost je vaším majetkem. Opak je však pravdou a i v takové situaci mohou nastat komplikace. Jak v této záležitosti postupovat jsem vám sepsal do tohoto článku, tak na něj pojďme mrknout.

více info »

Jak si vybrat správnou nemovitost pro rodinné bydlení

Koupě vlastního domu nebo bytu je jedním z nejdůležitějších rozhodnutí, která můžete ve svém životě udělat. Výběr správné nemovitosti pro rodinné bydlení může mít dlouhodobý dopad na váš komfort, finanční stabilitu a kvalitu života. Abychom vám pomohli udělat informované rozhodnutí, přinášíme vám několik kritických faktorů, které byste měli zvážit při hledání té pravé nemovitosti.

více info »

„Oprav dům po babičce“, více než 1 milion korun a výhodný úvěr

Ministerstvo životního prostředí ve spolupráci se Státním fondem životního prostředí ČR spustí motivační dotační program pro české domácnosti v září 2023 s cílem podpořit renovace energeticky nevyhovujících rodinných domů a obnovu stávajícího bytového fondu. Dotace je financována z Modernizačního fondu EU, celkově je k dispozici 55 miliard korun.

více info »

1.1.2024 by vaše nemovitost mohla propadnout státu, pokud…

Vlastníci nedostatečně identifikovaných nemovitostí mají povinnost přihlásit se do určené lhůty (do 1. ledna 2024) a prokázat své vlastnické nároky.lastníci nedostatečně identifikovaných nemovitostí mají povinnost přihlásit se do určené lhůty (do 1. ledna 2024) a prokázat své vlastnické nároky. Pokud se toto neuskuteční, přechází vlastnictví nemovitosti na stát. Dostatečně identifikovaný vlastník by měl mít u své nemovitosti uvedené všechny platné informace, a to rodné číslo, bydliště či i jméno.

více info »

Co je to Shell & Core nemovitost?

Dispozice domu a její řešení je velmi důležitá stránka, když jako kupující vybíráte novou nemovitost. Každý z nás očekává a přeje si něco jiného. Někomu vyhovuje oddělená kuchyně od jídelny, někdo má naopak rád velké, otevřené prostory.

více info »

Jak nejdříve prodat a poté koupit nemovitost.

Představte si, že sedíte ve svém bytě, 2+1 plném nábytku, kolem běhají děti a vy už nevíte, kam se schovat, nebo kam dát například další krabici s oblečením. V tom si řeknete „sakra, ten byt je mi malý“. Tak to je ten moment, kdy začíná Váš sen o novém bydlení. Co si naplánovat a jaké otázky si pokládat, se dozvíte krok po kroku níže.

více info »

Vybíráte makléře správně?

Krásné fotky nemovitosti, video a inzerci, to vám v dnešní době nabídne už prakticky každý. Je to ale skutečně to, dle čeho byste měli vybírat makléře? Samozřejmě, je to důležitá součást prodeje. Důležité je ale i to, co vše dalšího makléř pro daný případ udělá. Čas je pro většinu z nás důležitý, penězi se vyčíslit nedá, vyberte tedy někoho, kdo vám ho skutečně ušetří :).

více info »